<body> <div id="space-for-ie"></div>

Kostprijs iPhone 220 dollar

iphone kopen De onderdelen van de iPhone kosten 220 dollar dit heeft vandaag het bedrijf Portelligent, die mobiele telefoons ontleedt, geconcludeerd. Hierdoor is de iPhone de duurste smartphone om te maken.

Portelligent is een bedrijf die een zogenaamde 'teardown service' aanbied. Ze halen mobiele telefoons en andere consumentenelectronica uit elkaar en vervolgens worden de onderdelen onderzocht. Zij noemen de iPhone het duurste en meest stuffed smartphone die er verkocht wordt.

De iPhone, met 220 dollar aan materialen, is zo'n 40 dollar duurder dan de duurste smartphone om te maken. Het winstpercentage van de iPhone is volgens Portelligent laag omdat de iPhone in amerika 500 tot 600 dollar kost en modellen die duurder in aanschaf goedkoper kunnen worden gemaakt.

De onderdelen die het duurst zijn van de iPhone is het touchscreen en het geheugen. Het touchscreen kost al 60 dollar. De topman van Portelligent is verbaasd over de geavanceerde en complexe ontwerp die aan het licht kwamen bij het openmaken van de iPhone. In de iPhone is weinig ruimte onbenut gebleven.

De iPhone is in nederland oa te koop bij