<body> <div id="space-for-ie"></div>

Goedkoper mobiel bellen ?

Mobiel bellen is zeker niet goedkoop. Per maand kost je dat al snel 25 euro. Van die 300 euro per jaar had je natuurlijk ook andere dingen kunnen doen. Een schrale troost is het cadeaus dat je krijgt. Je kunt het zo gek niet bedenken of je krijgt het cadeau. Home Cinema Set, televisies, Playstations, fietsen je kunt het zo gek niet bedenken bij het afsluiten van een abonnement. Jammer genoeg betaal je de cadeaus zelf. Ik zal je proberen uit te leggen hoe je goedkoper belt.

Cadeaus

Een mobiel telefoontje kost al gauw 80 euro, maar je hebt ook ver boven de 600 euro. De cadeaus, zoals PSP 2 of televisies, kosten ook snel rond de 200-400 honderd euro. KPN, Telfort of Vodafone leggen hierop honderden euro's toe om jou als klant te kunnen krijgen. Het is de bedoeling dat de klant zichzelf terug verdient, die willen ze doen door het (hoge) abonnementsgeld en hogere belkosten. Zonder dat je het door hebt, betaal je je nokia en playstation dus zelf!

Kiezen

De laatste jaren heb je de de keus of je de cadeaus wilt hebben of niet. Wil je niet de nieuwste Nokia of heb je al een Playstation en een nieuwe televisie? Nu kun je kiezen voor een sim only constructie. Het principe van deze goedkopere belvorm is simpel. In plaats van dure cadeaus krijg je korting op je abonnement- en belkosten

Vergelijk

Ik heb de tarieven proberen te vergelijken per provider. Om het vergelijken extra moeilijk te maken, verschillen de sim-only abonnementen en de normale abonnementen behoorlijk van elkaar. Ik heb bij telfort een goedkoper abonnement vergeleken dan bij KPN of Vodafone, omdat deze beter te vergelijken waren.

Sim OnlyAbonnementVoordeel Sim-Only
Telfort95,4240,00144,6
Kpn 150,00 299,95 149,95
Vodafone119,4266,9147,5

Zoals je kunt zien heb je een voordeel van 150 euro per jaar als je kiest voor een sim-only abonnement. Het voordeel wordt groter naarmate de cadeaus groter worden.